Klasická formička na tlačené těsto, čokoládu, marcipán - materiál pocínovaný plech, sada 20 ks, tento materiál se nesmí mýt v myčce na nádobí.  Formičky vám pomohou k vytvoření pravidelných stejně velkých rohlíčků z křehkých těst. Před vyložením těstem formičku vytřete máslem. Do formičky natlačte těsto. Chcete-li docílit klasických neplněných rohlíčků, vytlačte těsto zarovnané s hranami formičky. Pokud těsto protlačíte pouze do stran, vytvoříte jemnou prohlubeň, díky které můžete rohlíčky plnit... Celý popis

Koupit za 116 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Klasická formička na tlačené těsto, čokoládu, marcipán - materiál pocínovaný plech, sada 20 ks, tento materiál se nesmí mýt v myčce na nádobí. 

Formičky vám pomohou k vytvoření pravidelných stejně velkých rohlíčků z křehkých těst. Před vyložením těstem formičku vytřete máslem. Do formičky natlačte těsto. Chcete-li docílit klasických neplněných rohlíčků, vytlačte těsto zarovnané s hranami formičky. Pokud těsto protlačíte pouze do stran, vytvoříte jemnou prohlubeň, díky které můžete rohlíčky plnit krémy a slepovat. Slepené rohlíčky můžete přelívat čokoládou nebo rumovou polevou.

Vyklápěcí formičky ve tvaru oříšku - sada obsahuje 20 ks. Vyrobeno z pocínovaného plechu.

Délka cca 5,5 cm a hloubka cca 1 cm

Recept na vanilkové rohlíčky

- 26 dkg hladké mouky

- 20 dkg másla

- 10 dkg mletého cukru

- 10 dkg mletých lí­skových oříšků

- 1 žloutek,

- vanilkový cukr.

Těsto zpracujeme a alespoň na hodinu necháme odpočinout v lednici. Pak vytvarujeme rohlíčky, ideálně pomocí vyklápěcí formičky. Pak klademe na tukem vymazaný či pečícím papírem vyložený plech. Z této dávky by mělo být 2,5 plechu cukroví. Pečeme pomalu, aby se nám oříšky v cukroví nepřipálily, byly by pak hořké. Ještě horké, upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým. Uložíme do krabice na chladné místo.
Zobrazit více